9 Şubat 2015 Pazartesi




Nusaybin'de açılan tekstil fabrikası 15’e ulaştı.
Tarih: 09-02-2015 10:36:58+ -


Nusaybin'de açılan tekstil fabrikası 15’e ulaşırken Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş Nusaybin’de Organize Sanayi bölgesinin kurulması için girişimlerin sürdüğünü bildirdi. Dağ tekstil Sahibi Serdar Dağ ise: "İş adamlarımızı yatırım için memleketlerine davet ediyoruz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-02-2015 10:36

 Nusaybin'de açılan tekstil fabrikası 15’e ulaştı.

Nusaybin'de açılan tekstil fabrikası 15’e ulaşırken Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş Nusaybin’de Organize Sanayi bölgesinin kurulması için girişimlerin sürdüğünü bildirdi. Dağ tekstil Sahibi Serdar Dağ ise: "İş adamlarımızı yatırım için memleketlerine davet ediyoruz" dedi.

çözüm süreci ve İş alanlarını destekleme paketleri sonrası Güneydoğu bölgesinde işsizliği bitirecek hamleler geldi. Bölgede açılan yeni iş imkânları sayesinde Batı kentlerinde yaşayan birçok insan, Büyükşehirlerden memleketlerine geri dönüyor.

Nusaybin’de açılan 15 Tekstil fabrikası,2 bin kişi için iş kapısı oldu. 13 – 14 yıl boyunca İstanbul’da yaşadığın bildiren Tekstil çalışanı Serhat Gündüz: “Şuan kendi memleketimde çalışmaktan çok mutluyum. 13 - 14 sene İstanbul’da çalıştım sonra evlendim. Tekstil var mı diye araştırdım. Nusaybin’de olduğunu öğrenince burada çalışmaya başladım. Kendi insanımızın kendi memleketimize yatırım yapması gerekir. Devamını, daha çok artmasını isteriz. Burada çalışmaktan çok mutluyuz. Barış süreciyle birlikte bu arttı. Daha önce insanlar yatırım yapmaya korkuyordu. Barış süreciyle ilgili küçük adımlar atıldı fakat insanları mutlu eden adımlar atıldı. En azından insanlar bir şey açtıklarında veya sokakta yürüdüklerinde korkmuyorlar. Bu çok güzel bir şeydir. Hem bizim acımızdan hem de yatırımcılar ve hem de halk için çok güzel bir şey barışın devamını da umut ediyoruz” dedi.


TEKSTİLCİ SERDAR DAĞ: "HEMŞERİLERİMİZİN MEMLEKETLERİNE DÖNEREK İŞ ALANLARINI AÇMASINI İSTİYORUZ" 
Dağ Tekstil Fabrikası sahibi Serdar Dağ, Barış ve çözüm sürecinin devam etmesini ve kalıcı hale getirmesi temennisinde bulunduklarını söyledi.

Şuanda iş istihdamının arttığını ifade eden Dağ: “Mardinli hemşerilerimizi burada iş imkânını sağlamaya davet ediyoruz. Mevsimlik işçilerin batıya değil kalıcı olarak memleketinde iş yapmasını ve bu imkânın sağlanmasını istiyoruz. Şuanda Nusaybin’de 15 Tekstil firması bulunmaktadır. İş adamlarımızı yatırım için memleketlerine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


TİCARET BORSASI BAŞKANI AKTAŞ: "ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Bölgede çözüm süreciyle birlikte yatırımların hız kazandığını söyledi.
Geçmişte 90’lı yıllarda olaylardan dolayı Avrupa ve Batı illerine göç eden insanların çözüm süreciyle birlikte geri dönmeye başladığını ifade eden Aktaş: “Bizim bölgemizde iş adamlarımız için planladığımız bir proje var. Bu proje sivil toplum kuruluşları, kaymakamlık ve valilik nezdinde, belediyenin de içerisine gireceği bir şekilde Organize sanayi bölgesi kurulum çalışmaları devam ediyor. Organize sanayi bölgesini kurmamızdaki amaç, bölgedeki tüm yatırımları alt ve üst yapısıyla bir yere çekmektir. Şuanda Nusaybin’de 15’e yakın tekstil fabrikası kuruldu. Bu tekstil fabrikaları kapanan sınır kapısından sonra bir nebze de olsa iş anlamında vatandaşlarımızı rahatlattı, işsizlerin iş kapısı oldu. Hatta dışarıya çalışmaya giden gençlerimiz de geri dönmeye başladı. Eğer bu tekstil fabrikası sayısı 30, 40 veya 50’lilere çıkarsa bölgede işsizliğin tamamen halledileceği, bölgemizde gençlerimizin, insanlarımızın işsiz kalmayacağı anlamına gelmektedir” dedi.
Aktaş, Batı illerinde veya Avrupa yaşayan Nusaybinlilerin yatırım yapması için her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
SERDAR DAĞ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder